Twitter feed
Login box Content
Najnovija obavještenja

Raspored završnih ispita
Opširnije: Raspored završnih ispita

U prilogu je raspored polaganja završnih ispita u ljetnjem semestru 2019/20 godine.

Održavanje završnih ispita - finalna informacija

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ), a u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji, završni ispiti će početi 10. juna. Raspored polaganja ispita će biti objavljen na sajtovima fakulteta u toku sedmice.

Ispiti će biti održani uz strogo poštovanje svih mjera i preporuka koje je dao IJZ. Pravila pristupanja ispitu biće objavljena na sajtu Univerziteta i na sajtovima fakulteta, pa molimo studentkinje i studente da ih detaljno pročitaju prije dolaska na ispit.

UDG Inside 2020- informator za buduće studente
Opširnije: UDG Inside 2020- informator za buduće studente

U prilogu možete pogledati naš informator za brucoše, UDG Inside, i informisati se o studijskim programima koje nudimo, kao i o načinu rada na Univerzitetu Donja Gorica.

Održavanje završnih ispita

Shodno odluci Rektorskog kolegijuma, ukoliko epidemiološka situacija u zemlji i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) to budu dozvoljavale, prvi ispitni rok (polaganje završnih ispita) biće održan od 2-21. juna. Raspored polaganja ispita, kao i pravila pristupanja polaganju, će biti naknadno objavljeni.

Da bi studentkinje i studenti pristupili ispitu, moraju imati status aktivne studentkinje, odnosno aktivnog studenta, što znači da moraju biti izmirene finansijske obaveze. Podsjećamo studentkinje i studente, da je rok za plaćanje treće rate školarine, koji je bio definisan za 1. april, odgođen za 1. jun.

STRANI JEZICI NA UDG-u

Obavještavaju se studenti da potrebne nastavne materijale za samostalno učenje stranih jezika mogu preuzeti sa sajta Centra za strane jezike https://www.udg.edu.me/cfl/. Materijali će se objavljivati sedmično. Za sva pitanja, možete se obratiti predavačima putem mejla ili pisati na cfl@udg.edu.me, a na isti način možete zakazati konsultacije.
Arhiva obavještenja
CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS OBJAVIO KNJIGU, PROFESORA NA POLITEHNICI, MARKA LUBARDA
Cambridge University Press je objavio knjigu, profesora na Fakultetu Politehnike, Univerziteta Donja Gorica, Marka Lubarda.

Objavljivanje knjige: Intermediate Solid Mechanics

Authors:

Marko V. Lubarda, University of Donja Gorica

Vlado A. Lubarda, University of California, San Diego
Cambridge University Press, 2020


'The Lubardas, a father-son duo, deliver a unique and well-balanced textbook on solid mechanics. The material is presented at the intermediate level, and is tested by many years of well-received classroom instruction by both authors in their respective institutions.'
Yuri Bazilevs, Brown University


'A remarkable text covering a vast range of topics and problems in solid mechanics, this unique work provides clear and thorough coverage suitable for beginning students, advanced students and practitioners.'
David Steigmann, University of California, Berkeley


A concise yet comprehensive treatment of the fundamentals of solid mechanics, including a wealth of solved examples, assigned exercises, and homework problems. It is ideal for undergraduate and graduate students taking courses on the topic across aerospace, civil and mechanical engineering, and materials science.


Covers both fundamental theory and applications
Concise yet comprehensive in its treatment
Includes numerous solved examples, assigned exercises, and homework problems, with a solutions manual available online
26
Mart
Opšta obavještenja