Twitter feed
Login box Content
Najnovija obavještenja

Raspored završnih ispita
Opširnije: Raspored završnih ispita

U prilogu je raspored polaganja završnih ispita u ljetnjem semestru 2019/20 godine.

Održavanje završnih ispita - finalna informacija

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ), a u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji, završni ispiti će početi 10. juna. Raspored polaganja ispita će biti objavljen na sajtovima fakulteta u toku sedmice.

Ispiti će biti održani uz strogo poštovanje svih mjera i preporuka koje je dao IJZ. Pravila pristupanja ispitu biće objavljena na sajtu Univerziteta i na sajtovima fakulteta, pa molimo studentkinje i studente da ih detaljno pročitaju prije dolaska na ispit.

UDG Inside 2020- informator za buduće studente
Opširnije: UDG Inside 2020- informator za buduće studente

U prilogu možete pogledati naš informator za brucoše, UDG Inside, i informisati se o studijskim programima koje nudimo, kao i o načinu rada na Univerzitetu Donja Gorica.

Održavanje završnih ispita

Shodno odluci Rektorskog kolegijuma, ukoliko epidemiološka situacija u zemlji i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) to budu dozvoljavale, prvi ispitni rok (polaganje završnih ispita) biće održan od 2-21. juna. Raspored polaganja ispita, kao i pravila pristupanja polaganju, će biti naknadno objavljeni.

Da bi studentkinje i studenti pristupili ispitu, moraju imati status aktivne studentkinje, odnosno aktivnog studenta, što znači da moraju biti izmirene finansijske obaveze. Podsjećamo studentkinje i studente, da je rok za plaćanje treće rate školarine, koji je bio definisan za 1. april, odgođen za 1. jun.

STRANI JEZICI NA UDG-u

Obavještavaju se studenti da potrebne nastavne materijale za samostalno učenje stranih jezika mogu preuzeti sa sajta Centra za strane jezike https://www.udg.edu.me/cfl/. Materijali će se objavljivati sedmično. Za sva pitanja, možete se obratiti predavačima putem mejla ili pisati na cfl@udg.edu.me, a na isti način možete zakazati konsultacije.
Arhiva obavještenja
ASK Karavan 2019(Arhitektonski studentski kongres)
Prvi ASK Karavan 2019(Arhitektonski studentski kongres) biće održan u periodu od 8. do 13. maja ove godine. ASK (Arhitektonski studentski kongres) je godišnje okupljanje studenata arhitekture sa prostora bivše Jugoslavije, a prvi je održan u Ljubljani 2002. godine. Osnovni cilj ASK Kongresa je učestvovanje/saradnja, povezivanje, razmjena znanja i iskustva studenata i profesora sa osamnaest fakulteta za arhitekturu, iz država nekadašnje SFRJ.

Više informacija u opširnijem dijelu obavještenja.
Zadatak koji je neophodno odraditi za prijavu na ovom Kongresu je sledeći:

- Neophodno je da studenti pripreme kratku video formu, koja bi predstavljala sirovi/raw – neobrađeni materijal koji prikazuje prolazak „karavana“ kroz grad iz koga nam
dolaze. Ideja je da se prikaže grad u pokretu, iz javnog prevoza, bicikla, taksija, trotineta, čime bi putovanje - karavan započeli u svojim gradovima, a nastavili ga u Crnog Gori.
RAW CITY KARAVAN VIDEO radovi se pripremaju u audio/video formatu. Video u elektronskoj formi treba da bude dostavljen Organizacionom timu na dan otvaranja. S obzirom na to da je video uvodna prezentacija svih fakulteta i učesnika – Video mora da sadrži imena autora i mentora, a sve uvršteno u orginalni dizajn videa, što ujedno predstavlja i prezentaciju fakulteta i učesnika, i koja će biti upriličena na otvaranju Kongresa.

U prilogu je prvi i drugi poziv na ASK Karavan sa svim potrebnim informacijama o datumima i kongresu.
***Nakon susreta u Podgorici, Karavan 08.05. kreće na put ka sjeveru Crne Gore, gdje se nakon nekoliko dana boravka na planinama i jezerima, nastavlja ka jugu i moru, gdje će se u Herceg Novom raditi narednih par dana. Karavan svoju misiju završava 13.05.2019. godine, kada je predviđen povratak iz Podgorice***

Za više informacija u vezi Kongresa ASK Karavan 2019, možete se obratiti:

Bojan Drljević / Đorđe Doderović / Anja Vučeljić / Milica Doderović
Arhitektonski fakultet, Univerziteta Crne Gore
Bulevar Džordža Vašingtona bb
81000 Podgorica, Crna Gora

tel.: +382 (0)68 019 963 / +382 (0)69 605 160
fax: +382(0)20 269 317
e-mail: ask19.cg@gmail.com
instagram: ask19cg
facebook: Arhitektonski Studentski Kongres 2019 Crna Gora
05
April
Opšta obavještenja