Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Radionice na temu "Architecture of radical changes: Building cultures between persistence and demands for reform" - Erasmus + saradnja predavača sa KU Linza

Fakultet za politehniku je, posredstvom Erasmus + saradnje, u periodu od 30. oktobra do 2. novembra ugostio predavače prof. dr Anna Minta i assis. mr Veronika Muller sa Univerziteta u Linzu, koje su održale radionice za studente na predmetu Uvod u istoriju arhitekture. Ova posjeta je bila značajan korak ka jačanju međunarodne saradnje između Politehnike i Univerziteta u Linzu, te je predstavljala izvanrednu priliku za razmjenu znanja i iskustava.

Predavanja su održana na temu "Architecture of radical changes: Building cultures between persistence and demands for reform" za studente treće godine.

U okviru radionica, u srijedu i četvrtak (01. i 02. novembra) održana je terenska nastava na sledećim lokacijama: Sportski centar Morača, Hotel Podgorica, most Milenijum, Radio Televizija Crne Gore, Hram Hristovog Vaskrsenja, Osnovna škola Štampar Makarije i Blok V. Na ovim lokacijama, studenti i predavači su izrazili kritičko mišljenje uz stručni osvrt na arhitekturu, funkcionalnost i kulturni značaj koji ovi objekti imaju. 

U prilogu su fotografije sa radionica.

Zahvaljujemo predavačima na održanim radionicama i radujemo se sličnim projektima i aktivnostima u budućnosti.