Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Posjeta kompaniji ARTEC 3D Adriatica

U četvrtak, 12. oktobra biće organizovana posjeta kompaniji ARTEC 3D Adriatica, koja se nalazi u Baru, za sve zainteresovane studentkinje i studente Politehnike. Polazak ispred UDG-a planiran je u 10:30h.

Artec 3D je svjetski poznati programer i proizvođač profesionalnog 3D hardvera i softvera, čije kancelarije u Baru služe kao centar za istraživanje, razvoj i marketing.

Artec 3D nastavlja da raste, a samo tokom 2021. njegovo sedište u Luksemburgu je poraslo za više od 30% u smislu broja zaposlenih. Nova kancelarija u Crnoj Gori je dodatak trenutnim lokacijama kompanije u Sjedinjenim Državama, Luksemburgu i Kini, kao i njenoj mreži globalnih ovlašćenih prodavaca. Sa svojom novom lokacijom u južnoj Evropi, Artec 3D želi da proširi svoje timove visokog kalibra novim specijalistima za programiranje, istraživanje i razvoj i marketing. Artec 3D linija prestižnih ručnih 3D skenera i preciznog softvera za 3D skeniranje se široko koristi širom svijeta u raznim industrijama. Od pružanja pomoći istraživačima na velikim arheološkim projektima, preko pomoći astronautima da se obuče za svemirska putovanja, do stvaranja udova za amputiranje, Artec 3D u potpunosti mijenja način rada industrije, olakšava i brže radne procese i stvara nove mogućnosti. Kompanija, ARTEC 3D Adriatica učestvuje u skeniranju kulturne baštine Crne Gore, čime pomaže arheolozima, arhitektama, istoričarima, konzervatorima u procesima zaštite i očuvanja kulturnih dobara.

Uzimajući u obzir značaj ove posjete za studente i studentkinje Politehnike, pozivamo vas da se do ponedjeljka, 9. oktobra u 10h prijavite za ovu posjetu na mejl adresu politehnika@udg.edu.me