Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
DOGAĐAJ: “Manifesting Montenegro 2.0”

Pozivamo studente Politehnike u četvrtak 27.04. u 10h u amfiteatru AP na radionicu sa vodećim svjetskim inovatorima koji su stanovnici Zuzalua - jedinstvenog pop-up grada u blizini Tivta, čiji je suosnivač Vitalik Buterin. Oblasti koje će biti pokrivene ovom radionicom su vezane za kripto/web3, vještačku inteligenciju, zdravlje, biotehnologiju, umjetnost i kulturu.

Radionicu vode:

Gary Sheng- radio je u Google-u kao softverski inženjer i su-osnivač je ogranizacije koja obučava građanske inovatore generacije Z. Trenutno je fokusiran na podršku Gitcoin-u (web3). Nalazi se na Forbsovoj listi 30 under 30 za 2021. godinu.

Tomiwa Ademidun- osnivač obrazovne platforme Atila.ca koja povezuje studente sa mentorima i dostupnim stipendijama. Diplomirao je na Western Univerzitetu i ima double degree diplomu iz softverskog inženjerstva i biznisa.

Veronica Schrenk- konsultantkinja je za globalno obrazovanje i mentor ambicioznim i preduzetnički nastrojenim studentima iz cijelog svijeta. Diplomirala je Globalne studije na Univerzitetu u Čikagu, a dobitnica je i Fulbrajtove stipendije u Austriji.