Obavještenja

Specijalističke studije
Prix W 2023: Takmičenje Za Studente Osnovnih I Postdiplomskih Studija

U proteklih 16 godina, Wilmotte fondacija promoviše susret naslijeđa i savremeno stvaranje kroz organizaciju W Prize. Za deseto izdanje, predlažu izazov koliko stimulativan, toliko i suštinski: Krov nad glavom svih!

Krovovi oblikuju pejzaž gradova i sela, oblikuju horizont. Krov je zaštita, to je sklonište za ponovno pokretanje života. To je obećanje obnovljenog porodičnog i društvenog života. S obzirom na trenutnu krizu lošeg stanovanja, ovo takmičenje je poziv učesnicima da zamisle originalna rješenja za dizajn useljivih modula koji bi klizali ispod ovih postojećih i neiskorišćenih krovova.

Najbolji projekti, koje odabere međunarodni žiri, dobiće nagradu i biće izloženi u Wilmotte Foundation Gallery na Bijenalu arhitekture u Veneciji. Oni će takođe biti objavljeni u posebnoj knjizi.

Sve informacije o ovom takmičenju možete pronaći na www.prixw.com . Rok za podnošenje projekata je 20. mart 2023. godine.

Zainteresovani studenti potrebno je da se prijave na adrese bojana.sternisa@udg.edu.me i semso.kalac@udg.edu.me kako bi se formirale grupe.

Povezani fajlovi: