Obavještenja

Konkurs sa magistarske i doktorske studije na prestižnim kineskim univerzitetima

Shodno sporazumu koji je UDG potpisao sa vodećim kineskim univerzitetima studenti Univerziteta Donja Gorica, imaju mogućnost da konkurišu za stipendiju i studiranje na magistarskim i doktorskim programima na prestižnim univerzitetima u Kini:

- University of Science and Technology of China (USTC);
- University of Chinese Academy of Sciences (UCAS).

Stipendije obezbjeđuje Kineska Akademija Nauka (Chinese Academy of Science), odnosno univerziteti i instituti u njenom sastavu.

Više informacija u opširnijem dijelu obavještenja.

Stipendije se obezbjeđuju za različite oblasti, a posebno se preferiraju: IT, Prirodne nauke, Tehnološki procesi, Preduzetništvo i inovacije, Vještačka inteligencija, Big data, Cloud Computing. Pored studenata i postdiplomaca UDG-a, Univerzitetu Donja Gorica se mogu javiti i zainteresovani sa ostalih univerziteta i drugih institucija i kompanija iz Crne Gore. Prijave je potrebno poslati do 10. februara 2021. godine. Prijave pristigle nakon definisanog roka neće biti razmatrane. Kontakt: dr Marija Orlandić marija.orlandic@udg.edu.me. Prijava koja se dostavlja UDG-u sadrži: CV kandidata, Motivaciono pismo, Kratak sadržaj istraživanja / teze koju bi kandidat želio da radi u Kini. Nakon završene prijave biće organizovan intervju sa zainteresovanim kandidatima koji će se održati 15. februara 2021. godine u 15:00h. U slučaju da se dobije stipendija, pokriveni su troškovi studiranja i života u Kini. P.S. Ne propuštajte ovakve prilike. Broj mjesta koje UDG ima pravo da preporuči je ograničen. Koleginice i kolege, Rokovi za stipendije ističu! Koristite ove šanse koje vam se pružaju!