Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Radionica: "Techniques and equipment for the Survey of Cultural Heritage: From the Ancient Romans to Point Clouds”

U organizaciji Fakulteta za politehniku i Fakulteta za kulturu i turizam u periodu od 28.11. do 03.12. u S21 i S47 (01.12) na UDG-u, biće održana radionica pod nazivom "Techniques and equipment for the Survey of Cultural Heritage: From the Ancient Romans to Point Clouds”.
Predavač je Remo Pavone, asistent na Univerzitetu Politehnike u Bariju i Univerzitetu u Bariju Aldo Moro. Uvodno predavanje 28.11. biće održano u Preduzetničkom gnijezdu.

Cilj radionice je upoznavanje sa tehnologijom snimanja prevashodno objekata kulturne baštine, od antičkog perioda do danas, ali je metodologija primjenjiva i šire.

Upoznavanje sa: metodologijom snimanja lokaliteta/objekata/predmeta; postupkom snimanja lokaliteta/objekata/predmeta upotrebom totalne stanice, laserskog skenera i metode fotogrametrije; obradom skupova fotogrametrijskih podataka i izvozom oblaka tačaka “point cloud” i ortofoto fotografija; ispitivanjem i iscrtanjem na “point cloud”; propisima o upotrebi dronova; unošenjem podataka u AutoCAD i QGIS.

Više informacija je sadržano u prilogu obavještenja.